Skip links

Plisségordijnen

Plisségordijnen

Ideale lichtbeheersing en privacy beheersing

Met plissés van Krabbe Stoffering in Enschede kunt u optimaal het lichtinval verduisteren en privacy bepalen. Deze raamverduistering met luxe uitstraling bestaat uit een geplooide stof die zich als een accordeon op- en uitvouwt.

Plisségordijnen bij Krabbe Stoffering in Enschede

U kunt kiezen uit diverse stoffen, patronen en bedieningssystemen. Een handgreep- of koordsysteem geeft u de keuze van een ‘vrijhangend plisségordijn’, ook wel “top down bottom up” genoemd. U kunt uw raam dan zowel boven als onder onbedekt laten. Met een kettingsysteem heeft u alleen de mogelijkheid de onderzijde van uw raam onbedekt te houden. Plisségordijnen zijn ook geschikt voor een draaikiepraam, dakraam, lichtkoepel, serre of erker.

Er zijn tevens dupli-plisségordijnen verkrijgbaar, zoals het bekende merk Duette®. Deze bestaan uit een dubbele laag stof (honingraat) en bieden dan ook meer verduistering, isolering en betere lichtbeheersing.

Het montageteam van Krabbe Stoffering in Enschede kan vakkundig uw plisségordijnen op maat maken en monteren.

Voordelen plisségordijnen

  • De plissé gordijnen zijn verduisterend
  • Uitstekende privacy-beheersing
  • Isolerend
  • Uitgebreide mogelijkheden
  • Eenvoudig te reinigen
  • Perfect op maat te maken
Neem contact op

Wat is een plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn gemaakt van een enkele laag geplooide stof zoals linnen en polyester.  Een plisségordijn wordt met steunen aan het plafond, de muur of het kozijn bevestigd. De stof wordt langs een of meerdere verticaal gespannen koorden of staaldraden geleid. Plisségordijnen van een dubbele stof zijn ook bij ons verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u bij Duette®.

Zijn plisségordijnen duur?

Plissés kunt u eigenlijk zo duur maken als u zelf wilt. De prijs hangt af van het bedieningssysteem en de stof waarvoor u kiest. Het is niet de goedkoopste vorm van binnenzonwering, maar ook zeker niet de duurste.

Hoe kies ik de juiste plisségordijnen?

Bepaal welke materiaalsoort het best aansluit bij uw inrichting. Sommige materialen geven u bovendien de mogelijkheid om voor een specifieke kleur of patroon te kiezen. Wij hebben een zeer breed assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte plisségordijnen vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Hoe maak ik mijn plisségordijnen schoon?

Eenvoudig met een plumeau. Sommige plissé-stoffen mogen met een natte doek gereinigd worden of kunnen zelfs gewassen worden. Met onze expertise en ervaring geven wij u optimaal onderhoudsadvies mee. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gewaarborgd en uw plissé in uitstekende conditie!

Wat zijn de voordelen van een plisségordijn op maat?

Een plisségordijn op maat sluit naadloos aan op uw kozijn. Dat ziet er mooi uit, geeft u optimale privacy en, in het geval van een dupli-plisségordijn, complete verduistering.

Wat is het verschil tussen plissé, dupli-plissé, honingraat plissé en Duette®?

Bij een plisségordijn wordt er gebruik gemaakt van één laag stof waardoor de koorden zichtbaar zijn. Een dupli-plissé bestaat uit twee lagen stof waardoor een honinggraat-structuur ontstaat. Daarom wordt dit ook wel honeycomb plissé of honingraatplissé genoemd. Door de dubbele laag wordt meer verduistering, isolering en lichtbeheersing geboden. Een bekend merk dat wij aanbieden is Duette . Wij helpen u graag met het beste advies.

Zijn plissés geschikt voor aluminium of kunststof kozijnen?

Kunststof en aluminium kozijnen zijn niet geschikt om in te boren of te schroeven. Voor deze kozijnen zijn daarom aparte systemen ontwikkeld. Montage gebeurt middels plakstrips, magneetstrips of klemsteunen die tussen het glas en de rubbers worden geplaatst. Dit systeem is geschikt voor zowel vaste kozijnen als draaikiepramen.

Zijn plisségordijnen ook geschikt voor draaikiepramen?

Jazeker, plissés zijn geschikt voor zowel een draaikiepraam, dakraam, lichtkoepel, serre of erker. Hiervoor zijn onder andere klemsteunen beschikbaar die aan de bovenzijde van het raam geklemd worden.

Wat is het verschil tussen een plissé met ketting of met koord?

Een plissé met kettingbediening biedt minder mogelijkheden dan een plisségordijn met koord. De eerste mag maximaal 2200 mm breed zijn en heeft minder mogelijkheden. Zo kunt u niet kiezen voor een “top down bottom up” plissé. Dat is wel het geval bij een plissé met koordbediening, waarbij u een koord iets opzij beweegt en zo al ‘fierend’ de plissés op de gewenste positie vastzet.