Skip links

Wavegordijnen

Wavegordijnen

Moderne, luxueuze uitstraling

Wavegordijnen zijn in korte tijd populair geworden dankzij de mooie golvende valling. Deze ontstaat dankzij de specifieke wave-plooi. Deze plooi is zelfs geschikt voor de stuggere, robuustere stoffen. Wavegordijnen staan in elk interieur prachtig, maar zijn vooral een mooie oplossing voor bredere en hogere raampartijen. Net als bij het klassieke overgordijn met een enkele of dubbele plooi, bieden ze optimale privacy, akoestiek én isolatie.

Wavegordijnen kunt u laten maken van elk type stof, ook inbetweens en vitrage. In onze showroom kunt u alle mogelijkheden bekijken en helpen wij u graag met persoonlijk advies.

Wavegordijnen bij Krabbe Stoffering in Enschede

Met vouwgordijnen regelt u makkelijk de gewenste hoeveelheid licht en privacy. Wist u dat u vouwgordijnen in de meeste gevallen kan wassen? Daarmee zijn ze dus ook nog eens zeer praktisch.

Het montageteam van Krabbe Stoffering Enschede kan vakkundig uw vouwgordijnen opmeten en monteren.

Voordelen wavegordijnen

 • Sfeervol
 • Oneindig veel mogelijkheden
 • Verduisterend en isolerend
 • Geluiddempend
 • Luxe uitstraling
Neem contact op
 1. Wat is een wavegordijn?

Een wavegordijn heeft in plaats van de enkele of dubbele plooi een zogenoemde wave-plooi. Deze regelmatig, golvende plooi ontstaat doordat aan de bovenzijde van het gordijn een transparante band is gestikt. In deze band worden op gelijke afstand insteekhaken geplaatst. Deze worden opgehangen aan wave-runners.

 1. Zijn wavegordijnen duur?

Wavegordijnen zijn iets kostbaarder dan overgordijnen, inbetweens en vitrage met de enkele of dubbele plooi.

 1. Hoe kies ik de juiste wavegordijn?

Bekijk welke kleur, dessin en type stof het best aansluit bij uw interieur. Wilt u verbleking voorkomen en tegelijkertijd de verduisterende en isolerende werking verhogen? Dan kiest u het best voor een voering. Tot slot kunt u ook rekening houden met de praktische kant: wilt u overgordijnen die u zelf kunt reinigen? Krabbe Stoffering heeft een zeer ruim assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte wavegordijnen vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 1. Hoe reinig ik mijn wavegordijnen?

Elk type gordijn heeft zijn eigen onderhoudsinstructies. Sommige wavegordijnen mag u zelf wassen, andere mogen alleen gestoomd worden. In verband met slijtage geldt te allen tijde dat gordijnstoffen alleen gewassen dienen te worden wanneer dit echt noodzakelijk is! Tussentijds kunt u uw wavegordijnen voorzichtig ontdoen van stof met de stofzuiger en een speciaal opzetstuk. Ook wordt aangeraden de wavegordijnen af en toe buiten te laten luchten, bij voorkeur  wanneer het vriest of mistig is.
Met onze expertise en ervaring geven wij u optimaal onderhoudsadvies mee. Daarmee wordt de kwaliteit ook voor de langere termijn gewaarborgd en blijven uw overgordijnen in uitstekende conditie!

 1. Wat is het verschil tussen overgordijnen en wavegordijnen?

Het klassieke overgordijn wordt gemaakt van een ondoorzichtige stof en met een enkele of dubbele plooi. Wavegordijnen kunnen ook bestaan uit vitrage- en inbetween-stoffen en worden met de speciale wave-plooi gemaakt.

 1. Wat zijn de voordelen van wavegordijnen?

De mooie regelmatige valling geeft het gordijn een luxueuze uitstraling. De wave-plooi is bovendien geschikt voor de meeste stugge stoffen. Door de montage op rails lopen de wave-gordijnen altijd soepel in tegenstelling tot roede-gordijnen. Naast de ruime keus in stoffen, heeft u tevens veel keus in verschillende type rails.

 1. Wat zijn de nadelen van wavegordijnen?

Wavegordijnen zijn in de regel iets kostbaarder dan klassieke gordijnen. Ook neemt de wave-plooi in de diepte iets meer ruimte in dan de enkele of dubbele plooi.