Skip links

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen

Oneindig veel combinaties mogelijk

Paneelgordijnen staan prachtig bij grote raampartijen en interieurstijlen waarbij een meer robuuste raamdecoratie past. De panelen zijn namelijk veel breder en hoger dan bij (verticale) lamellen. U kunt deze raambekleding geheel naar smaak samenstellen dankzij de vele mogelijkheden die er zijn. Zo kunt u kiezen uit diverse soorten stof: brandvertragend, vocht- en schimmelwerend, (semi-)transparant, verduisterend, enz.  Paneelgordijnen zijn tevens erg geliefd om te gebruiken als roomdivider.

Paneelgordijnen bij Krabbe Stoffering in Enschede

Daarnaast heeft u bovendien keuze uit diverse afwerkings-stijlen. Zo kunt u meerdere paneelstoffen in één paneel combineren. Of u kiest voor horizontale baleinen die zowel aan de onderzijde, bovenzijde óf verdeeld over de panelen (Japans paneel) bevestigd kunnen worden.

Het montageteam van Krabbe Stoffering in Enschede kan vakkundig uw paneellamellen opmeten en monteren.

Voordelen paneelgordijnen

 • Multifunctioneel
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Eenvoudig te reinigen
 • Mooi bij grote raampartijen
 • Perfect op maat te maken
Neem contact op
 1. Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen bestaan uit grote panelen die langs elkaar kunnen schuiven middels een rails van meerdere sporen. De panelen zijn breder dan die van (verticale) lamellen. Optioneel is het paneelgordijn leverbaar met hand, koord of elektrische bediening.

 1. Wat is het verschil tussen paneelgordijnen en (verticale) lamellen?

Paneelgordijnen en (verticale) lamellen zijn beide raamdecoratie in de vorm van verticale stroken. Over het algemeen staan paneelgordijnen bij grotere raampartijen en in een strak interieur iets mooier. Qua gebruik bieden paneelgordijnen u meer mogelijkheden. U kunt namelijk elk paneel apart verschuiven en ze zo op elke gewenste plek hangen. Lamellen hebben een wat meer verfijnde uitstraling en bieden een eenvoudigere manier om de lichtinval aan te passen.

 1. Wat zijn de voordelen van paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn praktisch in het onderhoud en de reiniging is zeer eenvoudig. Daarnaast passen paneelgordijnen uitstekend bij grote raampartijen zoals schuifdeuren. Paneelgordijnen bieden u bovendien een enorme keuzevrijheid. U kunt kiezen voor verschillende panelen welke u onderling kunt verruilen.

 1. Zijn paneelgordijnen duur?

Paneelgordijnen kunt u zo duur maken als u zelf wilt. De prijs is namelijk afhankelijk van de afmetingen en het aantal panelen dat u nodig heeft. Maar ook van de materiaalkeuze, het bedieningssysteem en de afwerking.

 1. Hoe kies ik de juiste paneelgordijnen?

Krabbe Stoffering in Enschede biedt een ruime collectie aan paneelgordijnen. U kunt kiezen
voor een neutrale en daarmee tijdloze kleur, maar u kunt ook een echt statement maken door voor een meer uitgesproken kleur te kiezen. Afhankelijk van de wensen op het gebied van privacy en lichtval, heeft u de keuze uit (semi-)transparante paneelgordijnen.
Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 1. Hoe maak ik mijn paneelgordijnen schoon?

Paneelgordijnen behoeven weinig onderhoud en het schoonmaken is zeer eenvoudig. Door het stof op de panelen regelmatig te verwijderen, voorkomt u dat het zich te veel gaat vasthechten. Een plumeau is hier uitermate geschikt voor, maar ook de stofzuiger met een opzetborstel (in de laagste stand) werkt goed.

Mocht afstoffen niet voldoende zijn, dan kunt u een sopje maken met allesreiniger. Vervolgens kunt u eenvoudig met een vaatdoekje de paneelgordijnen reinigen. Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien een optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw jaloezie in uitstekende conditie!

 1. Kun je een kamer met paneelgordijnen verduisteren?

Paneelgordijnen zullen een ruimte nooit voor 100% verduisteren. Het helpt wel wanneer u voor een verduisterende stof kiest. Bovendien kunt u paneelgordijnen makkelijk combineren met andere binnenzonwering, zoals overgordijnen.