Skip links

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Raamdecoratie met oneindig veel mogelijkheden

De vouwgordijnen van Krabbe Stoffering in Enschede geven uw interieur een warme, huiselijke uitstraling. Met als bijkomend voordeel dat ze energiebesparend zijn dankzij hun isolerende werking. Krabbe geeft u bovendien volop mogelijkheden qua dessin, kleur en stoftype. Zo zijn er transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Ook heeft u keuze met betrekking tot de baleinen en volants.

Vouwgordijnen bij Krabbe Stoffering in Enschede

Met vouwgordijnen regelt u makkelijk de gewenste hoeveelheid licht en privacy. Wist u dat u vouwgordijnen in de meeste gevallen kan wassen? Daarmee zijn ze dus ook nog eens zeer praktisch.

Het montageteam van Krabbe Stoffering Enschede kan vakkundig uw vouwgordijnen opmeten en monteren.

Voordelen vouwgordijnen

 • Sfeervol
 • Mooie lichtbeheersing en privacy
 • Zonwerend en isolerend
 • Goed voor akoestiek
 • Wasbaar
Neem contact op
 1. Wat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn wordt door middel van een koord of ketting omhoog gehesen, waarbij de stof zich plooit. De stof vouwt zich bij het openen gelijkmatig op. In opgetrokken stand heeft een vouwgordijn daarom nog steeds een decoratief effect.

 1. Zijn vouwgordijnen duur?

Over het algemeen behoren vouwgordijnen tot de lagere prijsklasse. Een en ander hangt af van de stof en afwerking die u kiest.

 1. Hoe kies ik de juiste vouwgordijnen?

Kies welke kleur, dessin en type stof het best aansluit bij uw interieur. U kunt kiezen voor wat zwaardere, stoere stoffen, maar ook lichter, elegante stoffen. Bekijk ook in hoeverre u verduistering wilt. Tegenwoordig zijn er inbetween vouwgordijnen. Wij hebben een zeer ruim assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte vouwgordijnen vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 1. Hoe maak ik mijn vouwgordijnen schoon?

Stof verwijdert u met een plumeau of voorzichtig met de stofzuiger en een opzetstuk. Vlekjes verwijdert u met een vochtige doek en wasmiddel. Ook kunt u vouwgordijnen wassen in de wasmachine.
Met onze expertise en ervaring geven wij u optimaal onderhoudsadvies mee. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gewaarborgd en uw vouwgordijnen in uitstekende conditie!

 1. Wat is het verschil tussen rolgordijnen en vouwgordijnen?

Vouwgordijnen hebben een extra decoratief aspect doordat in opgetrokken positie een mooie gedrapeerde stof zichtbaar is.

 1. Zijn vouwgordijnen geschikt om een kamer te verduisteren?

Op maat gemaakte vouwgordijnen van een verduisterende stof, kunnen een kamer geheel verduisteren, mits op de juiste manier in het kozijn gemonteerd.

 1. Kan ik vouwgordijnen combineren met kunststof of aluminium kozijnen?

In de meeste gevallen is dat mogelijk. Boren in het kozijn wordt dan voorkomen door aparte systemen. Montage gebeurt in dat geval middels plakstrips, magneetstrips of klemsteunen die tussen het glas en de rubbers worden geplaatst.

 1. Wat zijn de voordelen van een vouwgordijn op maat?

Vouwgordijnen op maat geven u veel meer keus wat betreft de definitieve uitstraling van uw raamdecoratie. U heeft een ruimere keuze betreffende prints, stof en kleur. Maar u heeft ook meer opties met betrekking tot de baleinen, het koord en de volants.
Op maat gemaakt vouwgordijnen sluiten prachtig aan op uw kozijnen, waardoor er een mooier eindresultaat ontstaat. Daarmee isoleert het beter, maar voorkomt u ook lichtkieren.