Skip links

Vinyl

Vinyl vloer

De geruisloze vinyl vloer

Vinyl is een betaalbaar alternatief voor een geruisloze, comfortabele vloer. Dankzij het brede spectrum aan kleuren, dessins en structuren, vindt u altijd een vinylvloer die aansluit bij uw interieur. Bij Krabbe Stoffering Enschede kunt vele voorbeelden bezichtigen in onze showroom. Zo kunt u kiezen voor een betonlook, een houtlook en zelfs een tegellook.

Naast het kamerbrede vinyl, bestaan er ook vinylstroken en vinyltegels. Vinyl is door haar zachtheid uitstekend geschikt voor appartementen. De antislip variant maakt dat u vinyl veilig op trappen kunt gebruiken.

Het vakkundige montageteam van Krabbe Stofferingen legt uw nieuwe vinylvloer op professionele wijze in. Zij meten nauwkeurig op en beoordelen of er een ondervloer nodig is. Zo bestelt u bij Krabbe Stofferingen Enschede nooit te veel of te weinig.

Voordelen vinyl

  • Warmte-isolerend & comfortabel
  • Krasvast
  • Geluiddempend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ruime keuze
  • Geschikt voor natte ruimtes
Maak een vrijblijvende afspraak
  1. Wat is vinyl?

Vinyl is een flexibele kunststof. Een vinylvloer bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag is een harde, slijtvaste laag. Deze vloer heeft een levensduur van 10 tot 20 jaar, afhankelijk van de gekozen kwaliteit.

  1. Is vinyl duur?

Vinyl is een van de voordeligste soorten vloerbedekking.

  1. Hoe kies ik het juiste vinyl?

Maak eerst een inventarisatie van uw wensen. Wilt u graag dat de laminaatvloer lijkt op een authentieke houten, natuurstenen of betegelde vloer? Of wilt u liever een effen vloer of speciaal patroon? De mogelijkheden zijn eindeloos!
Krabbe Stoffering heeft 50 jaar ervaring op het gebied van interieurinrichting en denkt graag met u mee! Bovendien hebben wij een zeer breed assortiment vinyl, waardoor u gegarandeerd de perfecte vloer vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op.

  1. Is vinyl krasvast?

Vinyl heeft een sterke toplaag die goed beschermt tegen krassen en slijtage.

  1. Kan ik krassen op mijn vinyl herstellen?

Mochten er onverhoopt toch krassen ontstaan, vaak het gevolg van zand dat niet tijdig is verwijderd, dan kunt u deze met een speciaal kras herstellend middel voor vinyl verwijderen.

  1. Hoe onderhoud je het beste een vinylvloer?

Stofzuigen is vaak afdoende, maar vanwege de waterbestendigheid kunt u ook uitstekend dweilen. Strepen, die na verloop van tijd ontstaan, verwijdert u eenvoudig met een reinigingsmiddel. Mochten er onverhoopt toch krassen ontstaan, vaak het gevolg van zand dat niet tijdig is verwijderd, dan kunt u deze met een speciaal kras herstellend middel voor vinyl verwijderen.
Alle producten die Krabbe Stoffering Enschede levert, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw vloer in uitstekende conditie!

  1. Kan ik vinyl met vloerverwarming of vloerverkoeling combineren?

Dat is mogelijk, maar niet elke vinylvoer is daarvoor geschikt. Bovendien dient de vloer volledig verlijmd te worden met de ondervloer. Krabbe Stoffering Enschede kan u hierin uitstekend informeren.

  1. Hoe bepaal je de kwaliteit van vinyl?

Vinylvloeren variëren in dikte tussen de 1 en de 3,5 millimeter. Hoe dikker, hoe langer de levensduur. Diverse logo’s geven u informatie over zaken als de sterkte van de toplaag en de milieuvriendelijkheid. Krabbe Stoffering Enschede levert overigens uitsluitend A-kwaliteit.

  1. Wat is het verschil tussen vinyl en een pvc-vloer?

Zowel een vinyl- als PVC-vloer bestaat uit meerdere lagen. De onderlaag maakt het verschil, deze is bij vinyl van een zachtere materiaalsoort gemaakt. Daardoor is vinyl meer verend en meer geluiddempend. PVC-vloeren zijn meestal wat duurder, maar ook steviger en robuuster.

  1. Wat is het verschil tussen vinyl en laminaat?

Het zachtere materiaal van vinyl zorgt voor meer geluiddemping. Over het algemeen is laminaat duurder, maar daar staat tegenover dat beschadigingen bij vinyl nauwelijks te repareren zijn. Ook ontstaat er in een vinyl-vloer eerder een afdruk of deuk van bijvoorbeeld een meubelstuk. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een laminaatvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een vinyl-vloer echt vochtbestendig is.

  1. Wat is het verschil tussen vinyl en marmoleum?

De prijs van vinyl ligt een stuk lager dan die van marmoleum. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een marmoleumvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een vinyl-vloer echt vochtbestendig is. Daardoor is een vinylvloer ook geschikt voor natte ruimtes. Daar staat een kortere levensduur tegenover. Doordat vinyl uit zachter materiaal bestaat, ontstaan er eerder deuken en afdrukken. Deze voorkom je onder andere door gebruik te maken van meubelviltjes.

  1. Mag ik vinyl in een appartement leggen?

De meeste vinylvloeren zorgen voor een geluidsreductie van 10 dB en voldoen daarmee aan de geluidsnorm. Een ondervloer draagt extra bij aan de geluidsreductie.

  1. Heeft vinyl een ondervloer nodig?

Alleen bij zeer egale vloeren, zoals een vlakke betonnen ondervloer, is een aparte ondervloer niet nodig. Echter een ondervloer geeft behalve een strakker resultaat ook meer comfort en warmte- en geluidsisolering. Al bij lichte oneffenheden wordt een ondervloer sterk aangeraden. Door de zachtheid gaat vinyl zich namelijk vormen naar de oneffenheden van de vloer die eronder ligt. Deze worden zichtbaar en leiden eerder tot slijtage.

Bekijk ook onze andere vloeren:

Laminaat Tapijt Marmoleum PVC-vloeren
vloer enschede