Skip links

Jaloezieën

Jaloezieën (horizontale lamellen)

Perfect het licht regelen

Jaloezieën bieden enorm veel mogelijkheden, zowel qua lichtregeling als privacy. Met jaloezieën, ook wel horizontale lamellen genoemd, kunt u het zonlicht dempen met behoud van een natuurlijke lichtinval, terwijl uw privacy gewaarborgd blijft. Wist u dat er ook jaloezieën bestaan voor kantel- en kiepramen?

Deze horizontale lamellen zijn geschikt voor elke ruimte en interieurstijl. U kunt bij Krabbe Stoffering Enschede namelijk kiezen uit verschillende diktes en materialen: kunststof, hout, stof of leer en aluminium. Er bestaan ook verticale jaloezieën, maar deze worden in de volksmond lamellen genoemd.

Het montageteam van Krabbe Stoffering Enschede kan vakkundig uw jaloezieën opmeten en monteren.

Voordelen jaloezieën

 • Goede lichtregeling
 • Privacy-verhogend
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Eenvoudig te reinigen
 • Geluidsabsorberend
 • Perfect op maat te maken
Neem contact op
 1. Wat is een jaloezie?

Een jaloezie bestaat uit horizontale of verticale latjes die verbonden zijn met een ladderkoord of ladderband. De verticale variant wordt meestal geen jaloezie genoemd, men spreekt dan over lamellen. De stroken van een jaloezie kunnen met behulp van een draaimechanisme worden gekanteld. Hiermee kan de lichtinval en de privacy gereguleerd worden. Met een koord haalt men de jaloezie (gedeeltelijk) omhoog of laat hem tuimelen.

 1. Zijn jaloezieën duur?

Jaloezieën zijn niet de goedkoopste vorm van binnenzonwering, maar ook zeker niet de duurste. Een en ander hangt ook af van het materiaal waar u voor kiest. Jaloezieën hebben een aanzienlijk lange levensduur.

 1. Hoe kies ik de juiste jaloezie?

Bepaal welke materiaalsoort het meest aansluit bij uw inrichting. Houten, lederen en stoffen jaloezieën passen goed bij een klassieke inrichting. Aluminium en kunststof komt goed tot zijn recht in een modern interieur. Sommige materialen geven u bovendien de mogelijkheid voor een specifieke kleur te kiezen. Houd er tevens rekening mee dat niet elke materiaalsoort geschikt is voor natte ruimtes. Wij hebben een zeer breed assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte jaloezie vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 1. Hoe maak ik mijn jaloezieën schoon?

Het is belangrijk dat stof op jaloezieën regelmatig verwijderd wordt om te voorkomen dat het teveel vasthecht. Hiervoor kunt u het best een speciale jaloeziestoffer gebruiken. Deze zijn erg praktisch omdat je er meerdere horizontale lamellen tegelijk mee kunt afstoffen. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van een stofvrije doek, plumeau of stofzuiger. Zet de stofzuiger wel op de laagste zuigstand, om beschadiging te voorkomen!

Voor een grondige reiniging van kunststof en aluminium jaloezieën is een eenvoudig sopje van allesreiniger voldoende. Belangrijk is de jaloezie hierna goed droog te maken.

Het grondig reinigen van houten lamellen moet voorzichtiger gebeuren. Gebruik geen schoonmaakmiddel en een minimale hoeveelheid vocht. Direct droogmaken is zeer belangrijk! Tip van KrabbeStoffering: gebruik voor het reinigen van de kleine hoekjes een oude tandenborstel!

Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw jaloezie in uitstekende conditie!

 1. Wat zijn de voordelen van een jaloezie op maat?

Een jaloezie op maat wordt precies in de gewenste afmeting gemaakt en afgewerkt. Hierdoor sluit de jaloezie naadloos aan op het kozijn. Bij een jaloezie op maat is de keuze ruimer wat betreft lamelbreedte, kleur van de ladderband, zijgeleiding en de sierkoof. Ook kiest u zelf de bedieningszijde voor het tuimelen en ophalen.

 1. Wat zijn de verschillen tussen aluminium en houten jaloezieën?

Afgezien van de uitstraling, is het belangrijkste verschil de vorm van de lamellen. Aluminium lamellen zijn heel dun en gebogen, terwijl houten lamellen een stuk dikker en recht zijn. Dat zorgt natuurlijk voor een heel andere sfeer in een ruimte. Het deel van de jaloezie dat in zicht blijft nadat het omhooggetrokken is, is bij houten jaloezieën dikker dan bij aluminium. Daarnaast zijn aluminium lamellen beter geschikt in natte ruimtes zoals een badkamer.

 1. Kun je een kamer met een jaloezie verduisteren?

Jaloezieën zijn minder geschikt voor het compleet verduisteren van ruimtes. Zelfs in gesloten toestand schijnt er altijd nog wel een beetje licht door. En ook aan alle zijden blijft er een strookje licht zichtbaar. Een oplossing hiervoor is het combineren van een jaloezie met een (verduisterend) overgordijn.

 1. Zijn jaloezieën geschikt voor aluminium of kunststof kozijnen?

Kunststof en aluminium kozijnen zijn niet geschikt om in te boren of te schroeven. Voor deze kozijnen zijn daarom aparte systemen ontwikkeld. Dit systeem bestaat uit een frame dat compleet met jaloezie geleverd wordt. Het frame is alleen geschikt voor aluminium jaloezieën met een lamelbreedte van 16 en 25 mm. Montage gebeurt middels plakstrips, magneetstrips of klemsteunen die tussen het glas en de rubbers worden geplaatst. Dit systeem is geschikt voor zowel vaste kozijnen als draaikiepramen.

 1. Zijn jaloezieën ook geschikt voor draaikiepramen?

Jazeker, hiervoor zijn klemsteunen beschikbaar die aan de bovenzijde van het raam geklemd worden. Op deze klemsteunen kan de bovenbak van de horizontale jaloezie worden gemonteerd. Voor de onderzijde bestaan klemsteunen om zijgeleiding met spandraad aan te bevestigen.