Skip links

Marmoleum

Marmoleum

Marmoleum is uniek

Bij Krabbe Stofferingen Enschede kunt u terecht voor een mooie marmoleum vloer. Op deze pagina geven wij meer uitleg over marmoleum.

Marmoleum behoort tot de meest milieuvriendelijke vloeren. Het dankt zijn milieukeurmerk aan het CO2-neutrale fabrieksproces en de natuurlijke grondstoffen. Marmoleum is de merknaam voor linoleum geproduceerd door de Nederlandse fabrikant Forbo.

Wist u dat Marmoleum bij Krabbe Enschede ook verkrijgbaar is in klikbare tegels en stroken? Het brede spectrum aan kleuren en dessins, samen met de mogelijkheid patronen te leggen, maakt dat u met marmoleum een uniek ontwerp kan samenstellen.

Marmoleum vloeren hebben een enorm lange levensduur. Deze vloer kan zelfs tot wel 40 jaar meegaan. Andere pluspunten zijn de antibacteriële eigenschappen, geluiddempende werking en het onderhoudsvriendelijke karakter.

Het montageteam van Krabbe Stofferingen Enschede kan uw marmoleum vakkundig leggen.

Voordelen marmoleum

 • Natuurproduct met milieukenmerk
 • Eindeloze kleurschakeringen
 • Ideaal voor creatieve toepassingen
 • Duurzaam, warm en comfortabel
 • Hygiënisch en antistatisch
 • Geluiddempend en isolerend
 • Ook klikbare tegels en stroken
 • Slijtvast en krasvast
 • Vochtbestendig
Neem contact op
 1. Wat is marmoleum?

Marmoleum wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd uit lijnolie, houtmeel, hars en fijngemalen kalksteen. De rug bestaat uit jute of canvas. Dankzij de natuurlijke grondstoffen en het CO2-neutrale productieproces heeft marmoleum een milieukenmerk.

 1. Is marmoleum duur?

Marmoleum heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Marmoleum is over het algemeen duurder dan tapijt of een PVC- of laminaatvloer. Daar staat tegenover dat marmoleum een levensduur heeft tot wel 40 jaar.

 1. Hoe kies ik de juiste marmoleumvloer?

Maak eerst een inventarisatie van uw wensen. Wilt u een vloer met een moderne of klassieke uitstraling? Wilt u een rustige effen vloer of kiest u voor een motief of patroon?
Krabbe Stoffering Enschede heeft 50 jaar ervaring op het gebied van interieurinrichting en denkt graag met u mee! Bovendien hebben wij een zeer breed assortiment waardoor u gegarandeerd de perfecte marmoleumvloer vindt. Breng een bezoek aan onze showroom in Enschede of neem contact met ons op.

 1. Is marmoleum krasvast?

Marmoleum is van nature ontzettend massief en kan daardoor goed tegen een stootje. Met meubelviltjes en een schoonloopmat kunt u beschadiging goed voorkomen. Mochten er toch krasjes ontstaan, dan kunt u deze herstellen met speciaal daarvoor ontworpen middelen.

 1. Kan ik krassen op mijn marmoleumvloer herstellen?

Jazeker! Er zijn diverse middelen beschikbaar om krassen te herstellen. Neemt u gerust contact met ons op, Krabbe Stoffering Enschede hecht veel waarde aan after-service.

 1. Hoe onderhoud je marmoleum het best?

U moet oppassen met agressieve schoonmaakmiddelen. U gebruikt het beste milde schoonmaakproducten of specifiek ontwikkelde reinigingsmiddelen voor marmoleum. Met regelmatig vegen of zuigen, houdt u de vloer in goede conditie. Daarnaast is het aan te raden de vloer af en toe met een licht vochtige doek te dweilen.
Alle producten die Krabbe Stoffering Enschede levert, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw vloer in uitstekende conditie!

 1. Kan ik marmoleum met vloerverwarming of vloerverkoeling combineren?

Ja, omdat marmoleum een natuurproduct is, geleidt het makkelijk warmte en koude.

 1. Kan marmoleum op elke (onder)vloer gelegd worden?

Marmoleum kan op bijna elke vloer gelegd worden. Voorwaarde is dat deze vlak dient te zijn. Is dat niet het geval dan zijn er verschillende manieren om de vloer te egaliseren. Om gegarandeerd te zijn van het beste eindresultaat heeft Krabbe Stoffering Enschede alles in eigen huis: materiaal, een atelier, deskundigen en monteurs. Onze experts kijken graag met u mee wat voor u de beste optie is.

 1. Mag ik marmoleum in een appartement leggen?

Ja, zolang u een geluidsisolerende ondervloer toepast, overschrijdt u de geluidsnorm niet.

 1. Wat is het verschil tussen marmoleum en laminaat?

Marmoleum heeft een zeer hoge geluiddempende werking en is daarmee een stuk ‘stiller’ dan een laminaatvloer. Marmoleum heeft daarnaast een langere levensduur. Marmoleum is echter niet waterdicht en daarom ongeschikt voor natte ruimtes. Er zijn laminaatsoorten verkrijgbaar die wel voor deze ruimtes geschikt zijn.

 1. Wat is het verschil tussen marmoleum en een PVC-vloer?

Een PVC-vloer bestaat voornamelijk uit kunstvezels, terwijl marmoleum van natuurlijke grondstoffen vervaardigd is. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een marmoleumvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een PVC-vloer echt vochtbestendig is.
Tot slot is een marmoleumvloer over het algemeen duurder, maar daar staat een enorm lange levensduur tegenover.

 1. Wat is het verschil tussen marmoleum en vinyl?

Marmoleum is zeer kleurecht, waardoor de kleuren en patronen mooi blijven. De kleurstof zit namelijk in de vloer en niet alleen onder de beschermlaag, zoals bij vinyl. De levensduur van vinyl ligt een stuk lager, maar dat geldt ook voor de prijs. Doordat vinyl uit zachter materiaal bestaat, ontstaan er eerder deuken en afdrukken. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een marmoleumvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een vinyl-vloer echt vochtbestendig is. Tot slot is marmoleum een stuk milieuvriendelijker dan vinyl.

 1. Wat is het verschil tussen marmoleum en laminaat?

Marmoleum is een echt natuurproduct omdat het bijna volledig uit natuurlijke grondstoffen bestaat. Daarmee is het milieuvriendelijker dan laminaat. Marmoleum is geluidsarmer, maar daar staat tegenover dat er wel een afdruk van een meubelstuk kan ontstaan. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden. Marmoleum is duurder in aanschaf, maar de levensduur is aanzienlijk lang (tot wel 40 jaar).

Bekijk ook onze andere vloeren:

Laminaat PVC-vloeren Tapijt Vinyl
Krabbe Stofferingen Enschede marmoleum
vloer enschede