Skip links

Lamellen

Lamellen

Oneindig veel mogelijkheden bij Krabbe Stofferingen in Enschede

Met lamellen kunt u optimaal de lichtinval en uw privacy bepalen. Daarnaast biedt het een breed scala aan mogelijkheden, zowel qua materiaal, kleur als uitvoering. Afhankelijk van uw interieur kunt u kiezen voor aluminium, kunststof of textiel. Onze lamelgordijnen zijn bovendien uitvoerbaar in maar liefst vijf verschillende diktes, variërend van 50mm tot 250mm. Lamellen zijn elegant, in het bijzonder bij grote raampartijen.

Lamellen goed toe te passen

Wist u dat aluminium en pvc-lamellen ook gebruikt kunnen worden in natte ruimtes? En dat elektrische bediening ook mogelijk is? Lamellen zijn bij vrijwel iedere raamsituatie toepasbaar, bijvoorbeeld bij trapezium-, boog of toogramen. En bijzonder stijlvol, maar ook praktisch: onze textiele lamellen zijn zowel in transparante als verduisterende kwaliteit verkrijgbaar.

Meer informatie over jaloezieën vindt u hier.

Het montageteam van Krabbe Stoffering Enschede kan vakkundig uw lamellen opmeten en monteren.

Voordelen lamellen

 • Goede lichtregeling
 • Privacy-verhogend
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Eenvoudig te reinigen
 • Nauwelijks stofophoping
 • Perfect op maat te maken
Neem contact op
 1. Wat is het verschil tussen jaloezieën en lamellen?

Lamellen en jaloezieën zijn beide raamdecoratie in de vorm van stroken. Echter, wanneer er over lamellen gesproken wordt betreft het verticale stroken. De voordelen en mogelijkheden van beide raamdecoraties zijn nagenoeg gelijk. Over het algemeen staan lamellen bij grotere raampartijen iets mooier en lenen jaloezieën zich wat beter voor draaikiepramen.

 1. Wat zijn de voordelen van lamellen?

Lamellen zijn zeer eenvoudig schoon te houden omdat zich minder makkelijk stof ophoopt. Daarnaast zijn ze erg praktisch: of u nu behoefte heeft aan lichtinval of juist privacy, het lamelgordijn beantwoordt aan uw behoeften.

 1. Wat zijn lamellen?

Lamellen bestaan uit verticale stroken die verbonden zijn aan een rail. Met een koord, stang of elektrische bediening kunnen de lamellen opzijgeschoven worden, maar ook de kanteling van de stroken worden bepaald. Met dat laatste kan men de lichtinval en privacy reguleren.

 1. Wat is het verschil tussen lamellen en paneelgordijnen?

Bij paneelgordijnen zijn de individuele stroken breder én individueel te schuiven. Daardoor geeft het meer decoratie-mogelijkheden. Paneelgordijnen hebben een wat robuustere uitstraling en zijn daarmee geschikt voor grote ruimtes met zeer grote raampartijen. Lamellen hebben een wat meer verfijnde uitstraling. Met lamellen kunt u bovendien eenvoudiger de lichtinval aanpassen.

 1. Zijn lamellen duur?

Lamellen behoren tot de wat goedkopere vormen van raamdecoratie. Een en ander hangt ook af van het materiaal, bedieningssysteem en de lameldikte waar u voor kiest. Lamellen hebben een aanzienlijk lange levensduur.

 1. Hoe kies ik de juiste lamellen?

Onze collectie omvat een breed scala aan kleuren en materialen. Over het algemeen kan gesteld worden dat aluminium lamellen mooi aansluiten bij een modern interieur. Textiel lamellen passen beter bij een trendy chic interieur en voor een kantoor of badkamer is een kunststoflamel zeer praktisch. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

 1. Hoe maak ik mijn lamellen schoon?

Het is belangrijk om het stof op de lamellen regelmatig te verwijderen, want daarmee voorkom je dat het zich te veel gaat vasthechten. Een plumeau is hier uitermate geschikt voor, maar ook de stofzuiger met een opzetborstel (in de laagste stand) werkt goed.
Mocht afstoffen niet voldoende zijn, dan kunt u een sopje maken met allesreiniger. Vervolgens kunt u eenvoudig met een washandje de lamellen reinigen. Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw jaloezie in uitstekende conditie!

 1. Wat zijn de voordelen van lamellen op maat?

Lamellen op maat sluiten naadloos aan op het kozijn. Daarmee kunnen zij de leefruimte beter verduisteren, maar het staat ook mooier. Door uw lamellen op maat te laten maken, kunt u tevens uw trapezium-, toog- of boogramen voorzien van deze elegante raamdecoratie.

 1. Kun je een kamer met lamellen verduisteren?

Lamellen zullen nooit voor 100% een kamer verduisteren. Het helpt wel wanneer u voor een verduisterende materiaalsoort kiest. Bovendien kunt u lamellen heel makkelijk combineren met overgordijnen. Of kijkt u eens bij onze andere mogelijkheden op het gebied van binnenzonwering.