Skip links

Laminaat

Laminaat Enschede

Voor mooi laminaat hoeft u Enschede niet uit!

Uw zoektocht naar laminaat in Enschede eindigt bij Krabbe Stoffering! Laminaatvloeren zijn al tientallen jaren razend populair. En niet zonder reden. Met een mooie laminaatvloer geeft u sfeer aan uw huis of werkruimte en er is enorm veel keus aan kleuren en patronen. Bent u op zoek naar laminaat in Enschede? Kom dan eens langs bij Krabbe Stoffering en bekijk alle mooie laminaatvloeren in onze showroom in Enschede. We hebben vast ook laminaat dat bij uw smaak en interieur past!

Wat is laminaat nou eigenlijk?

Laminaat bestaat over het algemeen uit 4 verschillende lagen van diverse materialen. De toplaag is gemaakt van kunststof, waardoor laminaat onderhoudsvriendelijk, kras- en slijtvast is. Daaronder zit een papieren dessinlaag, die de laminaatvloer een specifieke kleur en een uniek patroon geeft. De basis van de laminaatvloer is de laag samengeperst hout, die de vloer stabiel en stevig maakt. De onderste laag beschermt de vloer tegen vocht. Wilt u meer weten? Wij zijn specialist op het gebied van laminaat in Enschede en vertellen u er graag meer over.

Er zijn eindeloze mogelijkheden met laminaat

Een laminaatvloer die uw interieur de juiste uitstraling geeft? Wij vinden 100% slagingskans belangrijk en daarom is ons assortiment laminaat in Enschede heel uitgebreid. Uw ideale vloer zit er vast tussen! De verschillende dessins en kleuren zijn ontelbaar; laminaatvloeren zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van natuurstenen, een authentieke houten of betegelde vloer. Laminaat is bijzonder geschikt voor woonkamers, slaapkamers en kantoorruimtes, maar tegenwoordig ook voor natte ruimtes, zoals uw badkamer, keuken en toilet, is het een goede keuze.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Kras-, -slijt en kleurvast
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Geschikt voor mensen met astma en allergieën
 • Geschikt voor natte ruimtes
 • Verkrijgbaar in vele kleuren, dessins en paneelbreedtes
 • Geschikt voor bijna elke ondergrond (ook voor vloerverwarming)
Lees meer over de woontrends van laminaat

Voor laminaat in Enschede komt u naar Krabbe Stoffering

Voor u een laminaatvloer koopt, is het belangrijk eerst uw wensen duidelijk te maken. Moet de laminaatvloer geschikt zijn voor een natte ruimte? Wilt u graag dat de laminaatvloer lijkt op een authentieke houten, natuurstenen of betegelde vloer? Welke (hout)kleur spreekt u aan en welke uitstraling wilt u uw interieur geven? Moet de vloer geluiddempend zijn? Krabbe Stoffering heeft 50 jaar ervaring op het gebied van interieurinrichting en adviseert u graag! Ons montageteam kan vakkundig uw laminaat leggen. Zij weten of er een ondervloer nodig is en meten met plezier bij u thuis op, zodat u nooit te veel of te weinig bestelt.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te mailen naar info@krabbestoffering.nl of te bellen naar 053-4617611. Kom inspiratie opdoen en bekijk ons assortiment laminaat in Enschede. Onze showroom zit aan de Jaargetijdenweg 45. U vindt bij ons gegarandeerd de perfecte laminaatvloer voor uw woning of werkruimte!

Neem contact op met ons
 1. Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit verschillende lagen van verschillende materialen. De toplaag is gemaakt van kunststof waardoor laminaat onderhoudsvriendelijk, kras- en slijtvast is. Een laag samengeperst hout geeft vervolgens stabiliteit en stevigheid aan de vloer. De onderste laag beschermt tegen vocht.

 1. Is laminaat duur?

De prijzen van laminaat lopen sterk uiteen, maar over het algemeen kan gesteld worden dat laminaat één van de goedkopere opties is wanneer men kiest voor een harde vloer. Wilt u meer weten over onze prijzen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

 1. Hoe kies ik de juiste laminaatvloer?

Maak eerst een inventarisatie van uw wensen. Moet de laminaatvloer geschikt zijn voor een natte ruimte? Wilt u graag dat de laminaatvloer lijkt op een authentieke houten, natuurstenen of betegelde vloer? Welke (hout)kleur spreekt u aan en welke uitstraling wilt u uw interieur geven? Krabbe Stoffering in Enschede heeft 50 jaar ervaring op het gebied van interieurinrichting en denkt graag met u mee! Bovendien hebben wij een zeer breed assortiment laminaat, waardoor u gegarandeerd de perfecte laminaatvloer vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op.

 1. Is laminaat krasvast?

In vergelijking met andere harde vloersoorten is laminaat aanzienlijk krasbestendig. Zeer scherpe en/of zware voorwerpen kunnen natuurlijk wel een kras veroorzaken. Maar gelukkig is dat goed te verhelpen en kunt u veel beschadiging voorkomen door het gebruik van meubelviltjes en schoonloopmatten.

 1. Kan ik krassen op mijn laminaat herstellen?

Jazeker! Er zijn diverse vulmiddelen beschikbaar om lichte beschadigingen te herstellen. Grotere beschadigingen kunt u verhelpen door het paneel te vervangen. Neemt u gerust contact met ons op, Krabbe Stoffering hecht veel waarde aan after-service.

 1. Hoe onderhoud je het beste een laminaatvloer?

Laminaat is gemakkelijk te onderhouden, doordat vuil zich er niet makkelijk aan kan hechten. Stofzuigen is vaak afdoende, maar dweilen met een lichtvochtige doek is zeker mogelijk. Belangrijk daarbij is laminaatreinigers of schoonmaakmiddelen te gebruiken die géén vettig laagje achterlaten. Hierdoor worden bijvoorbeeld voetstappen zichtbaar, ontwikkelen zich glansverschillen en strepen. Alle producten die Krabbe Stoffering levert, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw vloer in uitstekende conditie!

 1. Kan ik laminaat met vloerverwarming of vloerverkoeling combineren?

Meestal is dat geen enkel probleem. Slechts in uitzonderlijke gevallen is dit niet mogelijk, maar onze vakmensen kunnen u daar uitstekend over informeren.

 1. Lijkt laminaat op echt hout?

Er zijn bij Krabbe Stoffering in Enschede laminaatsoorten verkrijgbaar die bijna niet te onderscheiden zijn van echte houten vloeren. Dit wordt mede bewerkstelligd door gebruikmaking van V-groeven en structuren. In onze showroom laten wij u graag zien hoe waarheidsgetrouw onze laminaatvloeren zijn. Ook als u laminaat wilt dat op een echte natuurstenen of betegelde vloer lijkt!

 1. Heeft Krabbe Stoffering in Enschede ook laminaat met extra brede panelen?

U kunt voor elke gewenste laminaatvloer bij ons terecht. Bredere panelen geven een luxueuze uitstraling. Daarnaast passen ze goed bij grotere ruimtes en kunnen ze kleine ruimtes visueel juist wat groter doen lijken. In onze showroom tonen we u graag enkele voorbeelden.

 1. Hoe bepaal je de kwaliteit van laminaat?

Met de Euronorm EN 13329 kunt u gemakkelijk de kwaliteitskenmerken en classificaties van een laminaatvloer nagaan. De classificaties zijn gebaseerd op onder andere slijtwaarde, vochtbestendigheid, geluidsabsorptie en klikverbinding. U zult zien dat ons laminaat tot de hoogste klassen van deze Euronorm behoort.

 1. Wat is het verschil tussen parket en laminaat?

Parket is van echt hout gemaakt, terwijl laminaat geproduceerd wordt met behulp van samengeperst hout. Daardoor vergt parket meer onderhoud, is het duurder, minder vochtbestendig en geeft het meer kans op werking (krimpen, uitzetten, kromtrekken etc.).

 1. Wat is het verschil tussen laminaat en een pvc-vloer?

Beide vloeren lijken op echt hout, maar waar laminaat van samengeperste houtvezels is gemaakt, bestaat een PVC-vloer voornamelijk uit kunststof. Hierdoor is laminaat een paar centimeter dikker en minder flexibel. In uitzonderlijke gevallen waarbij laminaat niet op vloerverwarming gelegd kan worden, is dit met een PVC-vloer wel mogelijk.
Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een laminaatvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een PVC-vloer echt vochtbestendig is. Tot slot is een PVC-vloer over het algemeen duurder, maar het is ook beter in staat geluiden te dempen.

 1. Wat is het verschil tussen laminaat en vinyl?

Het zachtere materiaal van vinyl zorgt voor meer geluiddemping. Over het algemeen is laminaat duurder, maar daar staat tegenover dat beschadigingen bij vinyl nauwelijks te repareren zijn. Ook ontstaat er in een vinyl-vloer eerder een afdruk of deuk van bijvoorbeeld een meubelstuk. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een laminaatvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een vinyl-vloer echt vochtbestendig is.

 1. Wat is het verschil tussen laminaat en marmoleum?

Marmoleum is een echt natuurproduct omdat het bijna volledig uit natuurlijke grondstoffen bestaat. Daarmee is het iets milieuvriendelijker dan laminaat. Marmoleum is geluidsarmer, maar daar staat tegenover dat beschadigingen nauwelijks te repareren zijn. Ook ontstaat er in marmoleum eerder een afdruk of deuk van bijvoorbeeld een meubelstuk. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een laminaatvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een marmoleum echt vochtbestendig is.

Bekijk ook onze andere vloeren

PVC-vloeren Tapijt Marmoleum Vinyl
Laminaat Enschede