Skip links

Tapijt trends

Woontrends tapijt

Trends Tapijt 2024

Op het gebied van wonen worden er ieder jaar een aantal nieuwe trends gesignaleerd. Dat geldt ook voor tapijt. Kiest u ervoor om met de trends mee te gaan of trekt u uw eigen plan? Een lastige keuze. Trends verdwijnen immers vaak net zo snel als ze gekomen zijn en het is erg moeilijk in te schatten hoe lang iets ‘in’ is. Toch vertellen we u graag meer over de 3 belangrijkste actuele trends op het gebied van tapijt. Bent u ook benieuwd over welke trends we het hebben? Lees dan snel verder!

Neem contact op

Kleur

De trendkleuren voor tapijt in 2024 zijn de kleuren die u in de natuur terugvindt. We halen hiermee als het ware de natuur naar binnen. De kleuren zijn vooral zacht en warm en dat zorgt voor een gevoel van rust en comfort. De kleurkaart bestaat uit een mix van aardetinten. Zo zijn er de zachte pasteltinten met een grijze ondertoon, natuurlijke kleuren zoals groen, zand en beige en donkere rood- en bruintinten.

Materiaal

Net als met de kleuren, halen we ook met de materialen waarvan het tapijt gemaakt is, de natuur in huis. Populair is tapijt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals wol, katoen, sisal en kokos. Deze materialen passen bovendien uitstekend bij de trend op het gebied van kleurgebruik. Natuurlijke materialen en aardetinten combineren per slot van rekening perfect. In een maatschappij die steeds meer verruwt hebben mensen daarnaast behoefte aan zachte, aaibare en pluizige materialen, dus ook die zien we in 2023 en 2024 in de tapijten terug.

Duurzaamheid

Bij onze interieurkeuzes speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Zo ook bij tapijt. Steeds meer mensen nemen afstand van massaproductie en kiezen voor kwaliteitsproducten met een lange levensduur. De duurzaamheidstrend zien we ook terug in de productiewijze en de interesse in verantwoord materiaalgebruik. Denk bijvoorbeeld aan houtpulp als grondstof voor vezels, garens gesponnen uit afvalstoffen of tapijtruggen van 100% gerecyclede PET-flessen. Duurzaam geproduceerde tapijten gemaakt van natuurlijke grondstoffen of van gerecyclede materialen zijn enorm in opkomst. Duurzaamheid is nu nog een trend, maar zal binnen afzienbare tijd een vaste voorwaarde zijn.

Kiest u voor nieuw tapijt en volgt u daarin de trends van nu, of wijkt uw persoonlijke smaak te veel af en gaat u voor iets compleet anders? Kom langs bij Krabbe Stoffering en bepaal uw keuze!

Ga terug naar Tapijt