Skip links

PVC-vloeren woontrends

PVC-vloeren Laminaat

Trends PVC-vloeren 2024

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC-vloer. Logisch, want de nieuwste PVC- vloeren zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte betonnen, houten of plavuizenvloer. Ook de duurzaamheid van PVC-vloeren is steeds beter geworden. Benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van PVC-vloeren? Lees dan vooral dit blog.

Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Wij hebben een uitgebreide collectie trendy PVC-vloeren. Onder het genot van een kop koffie laten onze adviseurs u met plezier alle mogelijkheden zien.

Visgraat PVC-vloer
We kennen allemaal de parket visgraatvloer. Deze zien we nog vaak in monumentale panden. De visgraatvloer is razend populair. En het mooie is dat deze natuurgetrouw met PVC-delen te creëren is. Zo heeft u de klassieke uitstraling van het vroegere parket, maar de voordelen van PVC, zoals onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en geschikt voor natte ruimtes.
Het prettige van een visgraatvloer is dat hij bij nagenoeg elke interieurstijl past. Het geeft elke ruimte een luxe, smaakvolle uitstraling.
Zoals dat ooit gold voor parket, geldt dat tegenwoordig ook voor een PVC-visgraatvloer. Er zijn meerdere legpatronen mogelijk. Trendy legpatronen zijn de Hongaarse punt en Versailles.

Neem contact op

Hongaarse punt
Een steeds populairder wordende vloer is de Hongaarse punt. Dit type vloer past bijvoorbeeld goed bij een vintage woonstijl. Deze vloer lijkt op een visgraatvloer, maar er is een verschil. Bij de klassieke visgraatvloer is elke plank rechthoekig, terwijl de planken van een Hongaarse punt een trapeziumvorm hebben. Hierdoor ontstaat een mooie strakkere uitstraling.

Versailles
Het legpatroon Versailles bestaat uit grote vierkante patronen. Deze vierkanten zijn omrand met panelen en in het midden bevindt zich een diagonaal vlechtpatroon. Een patroon zoals we dat nog zien bij houten vloeren in kastelen. Niet voor niets is dit legpatroon dan ook vernoemd naar het paleis Versailles.
Overigens kan het vlechtpatroon ook een ander motief hebben. Op deze maner kan men een unieke, persoonlijke vloer maken.

Tegels
Het is momenteel een trend om in een leef- of werkruimte een natuurlijke en rustieke uitstraling te creëren. Dit zien we bevoordeeld terug in het gebruik van veel aardetinten. Wat past hier nou beter bij dan PVC-tegels met de ‘look’ van natuursteen? Niet van echt te onderscheiden, maar dan wel het gemak van PVC. Zo biedt een PVC-vloer meer comfort dan een koude stenen vloer.

Bies
Tegenwoordig kan een PVC-vloer ook gelegd worden met een bies. Dat geeft een nog stijlvoller eindresultaat. Informeer vooral naar de mogelijkheden.

Ga terug naar PVC-vloeren
Visgraat Krabbe Stoffering Enschede