Skip links

Visgraat PVC

Visgraat PVC vloeren

Dé trend

Een visgraat PVC bij Krabbe Stoffering bestaan uit vloerdelen die in een V-vorm gelegd worden. Hiermee ontstaat een tijdloos en stijlvol vloerpatroon dat bij vrijwel elke interieurstijl past. Vroeger zag men deze klassieke en luxueuze vloeren vaak in statige herenhuizen. Tegenwoordig kan men profiteren van de grote voordelen van visgraat PVC en daarmee een vloer realiseren die niet te onderscheiden is van een echte houten visgraatvloer.

Door te variëren met kleur, structuur en grootte van de vloerdelen kunt u elk gewenst vloerpatroon realiseren. Het montageteam van Krabbe Stoffering in Enschede kan vakkundig uw laminaat leggen. Zij weten of er een ondervloer nodig is en meten graag bij u thuis op, zodat u nooit te veel of te weinig besteld.

Voordelen visgraat PVC vloer

 • Chique en tijdloos
 • Geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling
 • Hoge kras- en slijtvastheid
 • Zeer strak te leggen
 • Geluiddempend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geschikt voor astma en allergieën
 • Geschikt voor natte ruimtes en trappen
 • Goede investering in uw woning
Neem contact op
 1. Wat is een visgraat PVC vloer?

PVC (polyvinylchloride) is één van de meest gebruikte kunststoffen en wordt onder andere gebruikt voor speelgoed, leidingen en kozijnen. Een PVC-vloer bestaat uit verschillende lagen; een onderlaag, een tussenlaag en een toplaag waarin het motief verwerkt wordt. De toplaag wordt afgelakt en daarmee beschermd tegen water en Uv-straling.

 1. Is een PVC-vloer met visgraatmotief duur?

De prijzen lopen sterk uiteen, maar over het algemeen kan gesteld worden dat wanneer men voor een harde vloerbedekking kiest, PVC voordeliger is dan marmoleum of een echte houten vloer, maar duurder dan vinyl en laminaat. PVC heeft echter wel een veel hogere levensduur dan laminaat en vinyl.

 1. Wat is het verschil tussen een visgraat laminaatvloer en een visgraat PVC vloer?

Een PVC-vloer is over het algemeen duurder, maar ook beter in staat geluiden te dempen. Echter, terwijl laminaat van samengeperste houtvezels is gemaakt, bestaat een PVC-vloer voornamelijk uit kunststof. Hierdoor is laminaat een paar centimeter dikker en minder flexibel. In uitzonderlijke gevallen waarbij laminaat niet op vloerverwarming gelegd kan worden, is dit met een PVC-vloer wel mogelijk. Een PVC-vloer kan volledig gelijmd worden waardoor er nog meer geluidsdemping ontstaat. Laminaat kan alleen zwevend gelegd worden, wat als voordeel heeft dat u het bij een eventuele verhuizing mee kan nemen. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar een laminaatvloer kan slechts lichtjes gedweild worden, terwijl een PVC-vloer echt vochtbestendig is.

 1. Wat is het verschil tussen een visgraat houten vloer (parket) en een visgraat PVC vloer?

PVC-vloeren zijn veel voordeliger dan de houten variant. Houten vloeren behoeven veel onderhoud en zijn ook minder makkelijk te reinigen. Daarnaast ‘werkt’ een houten vloer als gevolg van luchtvochtigheid en temperatuurverschillen. Dat leidt tot kraken en oneffenheden. Tot slot heeft een PVC-vloer sterke geluiddempende eigenschappen en is kras- en slijtvast. Houten vloeren zijn gehoriger en gevoelig voor slijtage en krassen. Een visgraat PVC-vloer is niet te onderscheiden van een authentieke houten vloer, maar heeft dus enorm veel voordelen.

 1. Hoe kies ik de juiste visgraat PVC vloer?

Maak eerst een inventarisatie van uw wensen. Welke (hout)kleur en motief spreekt u aan en welke uitstraling wilt u uw interieur geven? Wilt u de PVC-vloer graag verlijmen en wilt u plinten?
Krabbe Stoffering heeft 50 jaar ervaring op het gebied van interieurinrichting en denkt graag met u mee! Bovendien hebben wij een zeer breed assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte visgraat PVC-vloer vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op.

 1. Is het makkelijk om een PVC vloer met visgraatmotief te leggen?

Het leggen van een vloer in visgraatpatroon vergt veel zorgvuldigheid en ervaring. Voor een professioneel en strak gelegde vloer, wordt geadviseerd een vakman in te schakelen. Krabbe Stoffering heeft haar eigen vakmensen in huis zodat wij onze klanten een prachtig eindresultaat kunnen garanderen.

 1. Kan ik krassen op mijn visgraat PVC vloer herstellen?

Jazeker! Een speciale polish verdoezelt kleine krasjes of de doffe waas die na enkele jaren intensief gebruik kan ontstaan. Indien u gekozen heeft voor een verlijmde vloer, kunt u een lamel vervangen. Zeer scherpe en/of zware voorwerpen kunnen natuurlijk wel een kras veroorzaken. U kunt dat voorkomen door het gebruik van meubelviltjes en schoonloopmatten. Bij wat grotere beschadigingen zijn speciale technieken toe te passen, waarvoor wij een vakman adviseren. Neemt u gerust contact met ons op, Krabbe Stoffering hecht veel waarde aan after-service.

 1. Hoe onderhoud je het beste een visgraat PVC vloer?

Het onderhoud van PVC-vloeren is zeer gemakkelijk. Stofzuigen is vaak voldoende, maar vanwege de waterbestendigheid kunt u ook uitstekend dweilen. Dat doet u het best met een speciale reiniger die geen vette laag achterlaat of het PVC uitdroogt!
Alle producten die Krabbe Stoffering levert, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Met onze expertise en ervaring geven wij u bovendien optimaal onderhoudsadvies. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gegarandeerd en uw vloer in uitstekende conditie!

 1. Kan ik een visgraat PVC vloer combineren met vloerverwarming of vloerverkoeling?

PVC-vloeren zijn zelfs uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling! Doordat een PVC-vloer relatief dun is en het materiaal warmte en koude goed geleidt, is het zeer energiezuinig en heeft u uw ruimte snel verwarmd of gekoeld.

 1. Hoe bepaal je de kwaliteit van een PVC vloer in visgraatmotief?

Met name de dikte van de toplaag bepaalt bij een PVC-vloer de kwaliteit. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter. Het meest makkelijk is te kijken naar de gebruiksklassen. Gebruiksklasse 21, 22, 22+ en 23 zijn ontwikkeld voor woningen. Klasse 31, 32 en 33 voor zakelijke ruimtes. Hoe hoger de klasse, hoe intensiever de vloer gebruikt kan worden. U zult zien dat onze (visgraat) PVC-vloeren behoren tot de hoogste klassen.

Bekijk ook onze ander vloeren:

Laminaat Tapijt Marmoleum Vinyl PVC-vloeren
Visgraat Krabbe Stoffering Enschede