Skip links

Overgordijnen

Overgordijnen

Allesbepalende raamdecoratie

Overgordijnen zijn van invloed op de uitstraling, privacy, akoestiek, lichtinval én isolatie van uw ruimte. Tel daar de verschillende ophangsystemen, stoffen, voering en wijze van plooien bij op en u heeft een breed scala aan mogelijkheden. Zo vindt u bij Krabbe Stoffering altijd het perfecte overgordijn dat aan al uw wensen voldoet.

Overgordijnen bieden een snelle en gemakkelijke manier om uw interieur een andere uitstraling te geven. Naast het ‘klassieke overgordijn’ kunt u ook kiezen voor inbetweens of wavegordijnen, dan wel een combinatie met vitrage. Wij hebben jarenlange ervaring en voorzien u met plezier van een goed en eerlijk advies. U bent dan ook van harte welkom in onze showroom.

Ons montageteam kan vakkundig uw overgordijnen opmeten en monteren.

Krabbe Stofferingen uw overgordijnen specialist in Enschede

Krabbe stoffering is al 50 jaar de specialist in Enschede op het gebied van overgordijnen, van advies tot afwerking. Dit doen wij met ons eigen team van vakmensen en met grote passie voor ambacht, mooie materialen, producten, sfeer en stijl. Wij streven ernaar om voor onze klanten altijd een meerwaarde te bieden. Dit doen wij al jaren door als familiebedrijf echt uit te blinken in onze service, klantgerichtheid en persoonlijke aandacht.

Voordelen overgordijnen

 • Sfeervol
 • Privacy verhogend
 • Oneindig veel mogelijkheden
 • Isolerend en verduisterend
 • Gunstig voor akoestiek
Neem contact op
 1. Wat is een overgordijn?

Overgordijnen zijn niet transparant en worden gebruikt voor de isolatie, verduistering, privacy en/of decoratie. De naam vertelt de herkomst: deze raambekleding valt vaak over een verwarming, vensterbank of een ander gordijn (vitrage) heen.

 1. Zijn overgordijnen duur?

Over het algemeen behoren overgordijnen tot de gemiddelde prijsklasse. Een en ander hangt af van uw keuze met betrekking tot de stof, het ophangsysteem, het soort plooien en de eventuele voering.

 1. Hoe kies ik de juiste overgordijnen?Kies welke kleur, dessin en type stof het best aansluit bij uw interieur. U kunt kiezen voor wat zwaardere, stoere stoffen, maar ook voor lichtere, elegante stoffen. Bekijk ook de mate waarin in u verduistering en isolatie wenst. Gevoerde overgordijnen bieden namelijk betere verduistering en hebben een hogere isolerende werking. Daarnaast kunt u kijken of u roedes of juist rails beter bij uw interieur vindt passen. En tot slot kunt u ook rekening houden met de praktische kant: wilt u overgordijnen die u zelf kunt wassen? Verderop kunt u meer lezen over het type plooien voor uw overgordijn.
  Krabbe Stoffering heeft een zeer ruim assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte overgordijnen vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!
 2. Hoe reinig ik mijn overgordijnen?

Elk type gordijn heeft zijn eigen onderhoudsinstructies. Sommige overgordijnen mag u zelf wassen, andere mogen alleen gestoomd worden. Tussentijds kunt u uw overgordijnen schoonhouden door ze te ontdoen van stof. Dit kan bijvoorbeeld voorzichtig met de stofzuiger en een speciaal opzetstuk. Uw overgordijnen buiten hangen om ze te luchten is vooral effectief wanneer het vriest of mistig is.
Met onze expertise en ervaring geven wij u optimaal onderhoudsadvies mee. Daarmee wordt de kwaliteit ook voor de langere termijn gewaarborgd en blijven uw overgordijnen in uitstekende conditie!

 1. Welke type plooi kies ik voor mijn overgordijnen?

De plooien hebben effect op de uitstraling en de akoestiek. Meer plooien dempen beter het geluid. En over het algemeen geldt: wanneer een overgordijn hoger is dan 2 meter, geeft een dubbele plooi het mooiste resultaat.
Een enkele plooi betekent minder geluiddemping, maar heeft andere voordelen. Zo neemt dit type gordijn minder ruimte in wanneer het geopend is. Ook komt een dessin beter tot zijn recht.
Een dubbele plooiook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor elk type gordijnstof en wordt met name voor woonkamers geadviseerd. Het voordeel is dat het gordijn ‘voller’ oogt en daarom een luxere uitstraling heeft. Een dubbele plooi dempt ook beter het geluid en heeft gemiddeld genomen een iets hogere isolerende werking. Nadeel is dat er voor dit type plooi meer stof wordt gebruikt, waardoor de aanschaf van het overgordijn iets duurder wordt.
Het derde type plooi is de zogenaamde ‘wave-plooi’, waarmee een overgordijn in een mooie golvende vorm onder de rail hangt. Ideaal ook voor stuggere gordijnstoffen. Hier leest u meer over de wavegordijnen van Krabbe Stoffering.

 1. Wat is het verschil tussen overgordijnen en inbetweens?

Overgordijnen bestaan uit ondoorzichtige stoffen terwijl een inbetween semi-transparant is. Daarmee heeft u met een inbetween wel zicht naar buiten, maar kan men niet bij u naar binnenkijken.

     7.  Kies ik het beste voor overgordijnen, vitrage of beide?

Met de combinatie van overgordijnen en vitrage heeft u het beste van twee werelden: zowel overdag als ’s avonds privacy, perfecte akoestiek, isolering en sfeer. Wanneer u echter beperkte ruimte heeft voor uw raambekleding zijn inbetweens wellicht ideaal voor u. Inbetweens zitten qua stofdikte tussen vitrages en overgordijnen in. Hier leest u meer over de inbetweens van Krabbe Stoffering.

 1. Wat zijn de voordelen van een overgordijn op maat?

Een te lang of te kort gordijn ziet er slordig uit en geeft u geen optimale verduistering, isolatie en geluiddemping. Op maat gemaakte overgordijnen bieden u bovendien veel meer mogelijkheden wat betreft stofkeuze en type plooien. Het montageteam van Krabbe Stoffering heeft jaren ervaring met het opmeten, maken en monteren van overgordijnen.

 1. Welk ophangsysteem kies ik het beste voor mijn overgordijn?Het ophangsysteem van uw overgordijnen bepaalt de uitstraling en heeft praktische voor- en nadelen. Over het algemeen schuiven gordijnen bij het open en sluiten makkelijker over een rails dan over een roede. Gordijnrails zijn daarnaast geschikt om met een enkel overgordijn een lange afstand te overbruggen. Voor ronde raampartijen of hoeken kunnen rails gebogen worden. Tot slot geeft een gordijnrails gemiddeld genomen een strakkere ‘look’.
  Roedes hebben daarentegen een meer decoratieve functie omdat ze zichtbaar zijn. U heeft een enorme keuze aan materiaal, haken, eindknoppen, enzovoorts.
  Tegenwoordig zijn er ook railroeden verkrijgbaar; deze ogen als een gordijnroede, maar functioneren als een gordijnrails.