Skip links

Inbetweens

Inbetweens

Het beste van twee werelden

Vanaf het moment dat Inbetweens op de markt kwamen, waren ze meteen razend populair. Logisch, want ze bieden het beste van twee werelden. Net als vitrage laten ze licht door en geven zicht naar buiten. Maar tegelijk bieden ze bescherming tegen inkijk zoals dat bij overgordijnen het geval is. Overdag is deze bescherming optimaal. ’s Avonds, wanneer u binnen verlichting aan heeft, kan men van buitenaf alleen nog schimmen zien. Door een lampje op de vensterbank te plaatsen verkrijgt u 100% bescherming.

Inbetweens hebben een sierlijke uitstraling dankzij de semi-transparante stoffen. Zoals de naam reeds aangeeft, zit de stofdikte tussen overgordijnen en vitrage in. Dit type raamdecoratie is ideaal voor mensen die minder van vitrage houden of geen ruimte hebben voor twee soorten raamdecoraties.

Inbetweens bieden een prachtige, zachte lichtinval. Door de keus uit verschillende Inbetween stoffen, kunt u zelf ook nog spelen met licht en transparantie. In onze showroom kunt u alle mogelijkheden bekijken en helpen wij u graag met persoonlijk advies.

Ons montageteam kan vakkundig uw Inbetweens opmeten en monteren.

Voordelen Inbetweens

 • Sierlijk
 • Prachtige lichtinval
 • Lichtdoorlatend
 • Privacy verhogend
 • Veel mogelijkheden
Neem contact op
 1. Wat zijn Inbetweens?

Inbetweens, ook wel inbetween gordijnen of inbetween vitrage genoemd, zijn gordijnen die qua eigenschappen tussen vitrage en overgordijnen in zitten. Inbetweens zijn gemaakt van een dikkere draad en weving dan vitrage, maar een hogere stofdikte dan overgordijnen. Daardoor geven Inbetweens geen inkijk naar binnen maar wel naar buiten. Tevens wordt het licht gefilterd waardoor er een prachtige, zachte lichtinval ontstaat.

 1. Zijn Inbetweens duur?

De prijzen van Inbetweens liggen ver uit elkaar als gevolg van de enorme keuze aan stoffen en kwaliteit. Hoewel ze prima te combineren zijn met andere vormen van raamdecoratie, kan het een voordelige optie zijn alleen voor Inbetweens te kiezen, aangezien ze zowel lichtdoorlatend als privacy verhogend werken

 1. Hoe kies ik de juiste Inbetween?Om te beginnen kunt u het beste eerst bepalen wat het mooist bij uw interieur aansluit qua kleur en dessin. Maak ook een keuze uit het type plooi. Wij raden een dubbele plooi (vlinderplooi) aan bij Inbetweens. Daarnaast kunt u ook rekening houden met de praktische kant: wilt u de Inbetweens bijvoorbeeld zelf kunnen reinigen? Krabbe Stoffering heeft een zeer ruim assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte Inbetween gordijnen vindt. Breng een bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!
 2. Hoe reinig ik mijn Inbetweens?

U kunt tussentijds uw Inbetweens voorzichtig ontdoen van stof met de stofzuiger en een speciaal opzetstuk. Ook is het raadzaam om Inbetweens af en toe buiten te laten luchten, bij voorkeur wanneer het vriest of mistig is. In de meeste gevallen kunt u de Inbetweens zelf wassen en voorzichtig strijken. Maar om slijtage te voorkomen geldt te allen tijde dat gordijnen alleen gewassen moeten worden als dit echt noodzakelijk is! Elk type gordijn heeft zijn eigen onderhoudsinstructies. Wij geven altijd onderhoudsadvies mee, zodat de kwaliteit ook voor de langere termijn gewaarborgd blijft.

 1. Wat is het verschil tussen vitrage en Inbetweens?

Zowel vitrage als Inbetweens laten licht door, maar de laatste geeft ook bescherming tegen inkijk van buitenaf. Inbetweens worden namelijk van een dikkere stof gemaakt. Inbetweens worden in de regel niet gecombineerd met vitrage, maar wel met overgordijnen. Een ander verschil vormt het dessin. Bij Inbetween gordijnen heeft u keuze uit verschillende motieven en kleuren, terwijl vitrage vaak uit een effen stoffen bestaat.

 1. Wat is het verschil tussen overgordijnen en Inbetweens?Overgordijnen laten geen licht door en beschermen 100% tegen inkijk van buitenaf. Inbetweens laten wel licht door en beschermen overdag prima tegen inkijk, maar ’s avonds zijn er nog schimmen zichtbaar, wat overigens op te lossen is door een lampje in uw vensterbank te plaatsen. Daarnaast hebben overgordijnen dankzij hun dikkere stof een betere isolerende werking.
 2. Wat zijn de nadelen van Inbetweens?

Hoewel Inbetweens prima op zichzelf kunnen dienen als volledige raamdecoratie, vinden sommigen het prettig om door middel van overgordijnen ook ‘s avonds de inkijk te voorkomen. Wanneer het buiten donker is en u binnen verlichting aanheeft, kan men door Inbetweens namelijk wel schimmen en contouren zien. Dit laatste kunt u echter oplossen met een lampje in de vensterbank of de combinatie met een overgordijn of rolgordijn. In vergelijking met overgordijnen, houden Inbetweens minder goed de koud buiten en de warmte binnen.

 1. Wat zijn de voordelen van Inbetweens?Inbetweens geven een luchtige, sierlijke uitstraling. Zowel qua aankleding als eigenschappen, kunt in principe met Inbetweens de voordelen van vitrage en overgordijnen in één keer bereiken. Dat is gunstig qua kosten, maar ook handig wanneer u weinig ruimte heeft. Echter, Inbetweens zijn ook goed te combineren met andere raamdecoraties zoals jaloezieën, overgordijnen, Duettes en rolgordijnen.