Skip links

Duettes©

Duettes© (dupli-plissés)

Luxe en praktische raamdecoratie

Duette, ook wel dupli-plissés genaamd, zijn eigenlijk een luxere uitvoering van de plisségordijnen. In tegenstelling tot een plissé bestaat een Duette uit een dubbele laag stof, waardoor er een unieke honingraatstructuur ontstaat. Hierdoor zijn de koorden niet zichtbaar en biedt het meer isolering. Wanneer u voor een verduisterende stof kiest en de Duette© op maat laat maken, biedt het zelfs complete verduistering, waarmee het een uiterst geschikte raamdecoratie voor uw slaapkamer is.

Meerdere keuzes bij Krabbe Stoffering in Enschede

Deze raamverduistering bestaat uit een geplooide stof die zich als een accordeon op- en uitvouwt. U heeft keuze uit diverse stoffen, patronen en bedieningssystemen. Daarnaast kunt u kiezen voor een handgreep- of koordsysteem waardoor een er een ‘vrijhangend plisségordijn’ ontstaat, ook wel “top down bottom up” genoemd. U kunt uw raam dan zowel boven als onder onbedekt laten.

Met een kettingsysteem heeft u alleen de mogelijkheid de onderzijde van uw raam onbedekt te houden. Dupli-plissés zijn ook geschikt voor een draaikiepraam, dakraam, lichtkoepel, serre of erker.

Het montageteam van Krabbe Stoffering Enschede kan uw duettes vakkundig opmeten en monteren.

Voordelen Duettes

 • Goede lichtregeling
 • Zeer isolerend
 • Luxe uitstraling
 • Koorden niet zichtbaar
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Uitstekende privacy-beheersing
 • Perfect op maat te maken
Neem contact op
 1. Wat is een Duette©?

Duettes© zijn plisségordijnen, maar dan gemaakt van een dubbele laag geplooide stof. Deze raamdecoratie wordt met steunen aan het plafond, de muur of het kozijn bevestigd. De stof wordt langs een of meerdere verticaal gespannen koorden of staaldraden geleid. Deze koorden zijn niet zichtbaar. Plissegordijnen van een enkele stof zijn ook bij ons verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u bij Plisségordijnen.

 1. Zijn Duettes© duur?

U kunt het eigenlijk zo duur maken als u zelf wilt. De prijs wordt bepaald door het bedieningssysteem en de stof waarvoor u kiest. Het is niet de goedkoopste vorm raamdecoratie, maar ook zeker niet de duurste. De plissés die uit één laag stof bestaan isoleren en verduisteren minder goed, maar zijn een voordeligere optie.

 1. Hoe kies ik de juiste Duette©?

U kunt het best eerst bepalen welke materiaalsoort aansluit bij uw inrichting. Sommige materialen geven u de mogelijkheid voor een specifieke kleur of patroon te kiezen. Wij hebben een zeer breed assortiment, waardoor u gegarandeerd de perfecte Duettes© vindt. Neemt u gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Wij denken graag met u mee!

 1. Hoe maak ik mijn Duettes© schoon?

Duettes©, ook wel dupli-plissés genoemd, maakt u eenvoudig schoon met een plumeau. Een aantal plissé-stoffen mogen met een natte doek gereinigd worden of kunnen zelfs gewassen worden. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd een optimaal onderhoudsadvies meegeven. Daarmee blijft de kwaliteit ook voor de langere termijn gewaarborgd en uw Duette©in uitstekende conditie!

 1. Wat zijn de voordelen van een Duette© op maat?

Een Duette© op maat sluit naadloos aan op uw kozijn. Dat ziet er mooi uit, geeft optimale privacy en complete verduistering.

 1. Wat is het verschil tussen plissé, dupli-plissé, honingraat-plissé en Duette®?

Bij een plissé(gordijn) wordt gebruikgemaakt van één laag stof waardoor de koorden zichtbaar zijn. Dit biedt minder verduistering, mede door de koordgaatjes die licht doorlaten. Een dupli-plissé, honingraat-plissé of honeycomb-plissé bestaat uit twee lagen stof waardoor de bekende honinggraat-structuur ontstaat. Een merknaam voor dit type raamdecoratie is Duette©. Door de dubbele laag wordt meer verduistering en lichtbeheersing geboden. De honinggraatstructuur creëert een stilstaande luchtlaag wat tot uitstekende isolatie leidt.

 1. Zijn Duettes© geschikt voor kunststof of aluminium kozijnen?

Jazeker! Aluminium en kunststof kozijnen zijn ongeschikt om in te boren of te schroeven. Daarom zijn voor dit type kozijnen aparte systemen ontwikkeld. Montage gebeurt middels plakstrips, magneetstrips of klemsteunen die tussen het glas en de rubbers worden geplaatst. Deze systemen zijn geschikt voor zowel vaste kozijnen als draaikiepramen.

 1. Zijn Duettes© ook geschikt voor draaikiepramen?

U kunt ook Duettes© gebruiken voor draaikiepramen, dakramen, lichtkoepels, serres of erkers. Hiervoor zijn klemsteunen beschikbaar die aan de bovenzijde van het raam geklemd worden. Neemt u gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Wij denken graag met u mee en hebben alle kennis in huis om u goed te adviseren!

 1. Wat is het verschil tussen een Duette© met ketting en een Duette© met koord?

Een Duette© met kettingbediening biedt minder mogelijkheden dan een Duette© met koord. Met een kettingbediening kan de Duette© maximaal 2200 mm breed zijn en kunt u niet kiezen voor een “top down bottom up”-plissé. Dat is wel het geval bij een Duette© met koordbediening, waarbij u een koord iets opzij beweegt en zo al ‘fierend’ de raamdecoratie op de gewenste positie vastzet.

Duette binnenzonwering enschede